Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Nou despre gripă

Nou despre gripă

La 11 noiembrie, laboratorul naţional a confirmat 467 cazuri de gripă pandemică, din totalul de 990 probe suspecte examinate.  În prezent, în instituţiile medicale din Chişinău sunt internaţi 387 bolnavi de gripă sezonieră, gripa A(H1N1) şi infecţii respiratorii virale acute, ce primesc tratament antiviral, starea lor având o evoluţie pozitivă.

  În zilele de 9-10 noiembrie, au fost externaţi 95 de pacienţi, trataţi de gripă de tip nou. S-a constatat starea satisfacatoare a acestora.  Concomitent cu majorarea numarului de imbolnaviri prin gripa de tip nou, vor fi internati in institutii medicale doar bolnavii de gripa A(H1N1) in stare medie si grava, femeile gravide si copiii. Bolnavii cu forme usoare ale bolii vor primi tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Tratamentul cu preparate antivirale este gratuit, indiferent daca bolnavul este sau nu asigurat medical.

   Pe data de 10 noiembrie reprezentantii institutiilor donatoare s-au intrunit, sub egida Ambasadei Statelor Unite ale Americii, pentru a discuta programul de ajutor pentru R. Moldova, la capitolul gripa pandemica.